Desember 5, 2022

2 menit

Sedang ditugaskan membuat pawarta bahasa Jawa? Yuk, lihat saja contoh pawarta bahasa Jawa pada artikel ini.

Teks pawarta atau berita bisa dengan mudah ditemukan dalam kehidupan sehari-hari.

Teks berita menjadi salah satu jenis informasi yang sangat mudah diakses oleh masyarakat luas.

Jenis informasi ini biasanya memiliki konsep up to date yang memudahkan masyarakat untuk mendapatkan pengetahuan.

Umumnya, kamu akan mempelajari teks pawarta ketika sedang berada di kelas bahasa Jawa.

Nah, kali ini Berita 99.co Indonesia telah menghimpun kumpulan contoh pawarta bahasa Jawa.

Melansir dari berbagai sumber, yuk simak informasinya pada uraian di bawah ini.

Contoh Pawarta Bahasa Jawa

menulis

1. Contoh Pawarta Bahasa Jawa Singkat

Dalan kabupaten saka wilayah Kecamatan Sreseh tumeko kutha Sampang rusak lan podho growok, kendaraan roda 2 utawa roda 4 sing arep liwat ing dalan iku kudu ati-ati lan waspodo.

Sampek saiki dalan iku durung di dandani karo Pemerintah Daerah Sampang.

Saiful (25 taun) warga sing sering liwat dalan iku ngeluhkake bab dalan sing rusak iku.

”Sampek saiki isih rusak padahal dalan iku wes suwe rusak nanging durung di dandani,” ucape Saiful wektu di temoni radar Jawa Pos kala wingi.

Akibat dalan sing rusak iku mau, ndadekno akeh wong sing nganggo kendaraan roda 2 utawa roda 4 ngalami kecelakaan ana ing dalan iku.

2. Contoh Teks Pawarta

Sawise kedadeane bencana alam banjir nang dina Rabu 13 Januari 2020 bengi nuli, sethithike ana enem Kepala Keluarga (KK) warga Desa Warungkiara RT03, Sukamaju, Cianjur sing rekasa ketunan material sing ora sethithik.

Sanajan ora ana korban jiwa jero musibah kesebut, kerugian ditaksir nduwe aji Rp20 yuta luwih.

Para korban saiki ngarep-arep ben cepet ana panangen infrastruktur panggon panguwawa lemah neng bantaran kali Cisrua sing mbludak.

Miturut Esih, salah siji korban, kondisi wektu iki nggawe dheweke lan warga liyane rumangsa kuwatir bakal kedadean hal padha pas cuaca ala bali kedadean, banda lan barang duwene lan warga liya sing dadi korban banjir entek kegawa arus amarga derese kali sing banjir.

“Omah kontrakan arti (45) ambruk ditempuh banjir. Tembok tangen omah buri sekitar 50 meter ambrol, lan banda duwe Iwan neng ngomah sewaan kegawa arus,” tembung pangarep RT 03, Asep Muhaemin, Kamis tanggal 14 Januari nuli.

Para korban wektu iki ngarep-arep kanggo sacepete oleh bantuan, becik saka pihak Badan Penanggulangan Bencana Daerah (BPBD), Dinas Pengelolaan Sumber Daya Air lan Pertambangan (PSDAP), utawa instansi terkait liyane.

Cendhake, dekne kabeh ngarep-arep ben pamerentah Kabupaten (Pemkab) Cianjur cepet tanggep njero nangani bencana sak-werna iki.

Dikuwatirke yen udan deras bali mudhun, kali Cisarua bisa ngalami banjir gede meneh. Lan kanggo antisipasi hal kesebut, minimal kudu ana realisasi panangen TPT neng sadawa bantaran kali Cisarua.

“Pengene aja nganti kedadean maneh, mula kuwi cepet kudu ndang didandani. Warga ndaambake banget sacepete ana panangen TPT,” tutur Riki (30), Salsah satunggaling warga.

Jeje 46 th, korban banjir liyane, mengungkapke menawa nang banjir sing kedadean wingi kui, korban sing paling parah yaiku omah kontarakan ne arti sing rubuh kesapu tempuhan banyu.

“Mesake kuwi sing ngontrak, banda ne kegawa banjir,” gamblang dheweke.

3. Contoh Teks Pawarta Bahasa Jawa

menulis

Dinten Minggu warga padukuhan Pogung Kidul, Melati Sleman ingkang rancak inggih para pria tumut kerja bakti ndamel Paving Konblock.

Konblock menika dipun ndamel saking campuran pasir lan semen ingkang saklajengipun dipuncetak lan dipepe ngantos garing.

Ketua RW Pogung Kidul Purwantho mratelaken kerja bakti kados mekaten inggih ajek ditindakaken saben Minggu.

Dene ancasipun inggih kangge nggantos konblock ingkang risak dateng sakuruting margi ing padukuhan.

Awit ngiwatosipun ragat, pramila warga gotong royong ndamel konblock dene ragatipun dipundutaken saking iuran warga padukuhan Pogung Kidul ing saben wulanipun.

***

Nah, itulah beberapa contoh pawarta bahasa Jawa yang bisa kamu simak.

Semoga artikel ini bermanfaat untuk kamu ya.

Baca artikel informatif lainnya hanya di Berita.99.co.

Untuk mendapatkan update terbaru dari Berita 99.co Indonesia, kamu bisa langsung follow Google News, ya.

Cari rumah impian? Temukan beragam rekomendasi terbaiknya di www.99.co.id dan rumah123.com, karena kami #AdaBuatKamu.

Di sana, kamu akan temukan berbagai pilihan perumahan menarik, seperti Chelsea Modern Home di Jakarta Timur.

Artikel ini bersumber dari berita.99.co.